Over Marianne de Pagter

Een bevlogen dansdocent

Marianne de Pagter

Moeder van Peter, David en Job

Een grote liefde voor “dans” waaruit voortgevloeid, danstheater maken, creëren choreograferen en overdragen van deze kunst discipline aan kinderen en volwassenen. Dans is een taal, gesproken door het lichaam, waarmee gevoelens, gedachten en spanningen tot uitdrukking worden gebracht. Dansen stimuleert de creativiteit en het zelfvertrouwen van mensen.

Marianne de Pagter (1955) werd geboren in Rijssen

Behaalde haar diploma voor onderwijzeres in het regulier onderwijs aan de rijksopleiding voor onderwijzer in Utrecht .Genoot de voor opleiding dans aan het conservatorium afdeling dans in Enschede. Volgde haar klassieke balletlessen in Den Haag (Leonie Kramer+) deed het individueel studieprogramma klassiek ballet aan de Dansacademie in Rotterdam en deels in Arnhem (Artez). Ze ontwikkelde zich als dansdocente in de lesstijlen klassiek ballet, jazzballet, moderne dans en urban, danste in semi professionele dans gezelschappen, was betrokken bij tal van voorstellingen in het culturele circuit in binnen en buiten schoolse activiteiten, maakte choreografieën voor musical en operette verenigingen en gaf dansworkshops in diverse dansstijlen op scholen en buurtcentra .

  • Begeleidde dansdocenten in opleiding ( Dansacademie Arnhem /Amsterdam)
  • betrokkenheid dansers MGDance met Stichting Progeria family circle (kinderen met het progeria syndroom)
  • Betrokkenheid dansers MGDance met stedenband van Wageningen / Hongarije.
  • Samenwerking filharmonisch orkest Wageningen en dansers MGDance: in het zwanenmeer en de Notenkraker
  • Dansers van MGDance hebben dit mee mogen beleven en zien dit als een zeer bijzondere ervaring die bijdraagt aan hun persoonlijke ontwikkeling op weg naar hun volwassenheid.

Afscheid na 30 jaar ( 1990 -2020 ) artistiek en algemeen leidster van MG Dance.

De voorstelling het “Moment op 5 juli 2020 in Theater Junushoff voor een beperkte groep (leerlingen en ouders en genodigden ) was een waardig afscheid. De dansschool MGDance is per 1 augustus 2020 overgenomen door de docenten Jasmine Witjaksono-Wolf en Vincent Wolf . Passievol in hun overdracht van de danskunst.

Per 1 augustus 2020 Dance4Fit

Dans docent /coach voor bewust bewegen ( 50+ en senioren ).

In 2023 start Marianne met een opleiding gericht op het persoonlijk coachen van de ouder wordende mens. Dit met betrekking tot meer bewustwording van eigen lichaamsmogelijkheden.